O „Zeiță” din bronz, înaltă de 2,3 metri, va fi amplasată în curând, la Năsăud!

O sculptură monumentală de 2,3 metri, în bronz, aparţinând sculptorului Grigore Bradea va fi realizată şi amplasată la Năsăud, inaugurarea acesteia fiind programată pentru luna decembrie.

„Este una dintre cele mai frumoase statui care au rămas de la Bradea şi care a ajuns în patrimoniul Asociaţiei culturale Grigore Bradea graţie bunăvoinţei şi generozităţii doamnelor Tamara Moise şi Veronica Moise Burlica. Le mulţumim mult cu această ocaZeitazie” precizează Alexandru Bradea, preşedintele asociaţiei.
Lucrarea originală are 55 de centimetri, este realizată în gips şi a fost numită „Zeiţa”.

Asociaţia culturală „Grigore Bradea” a făcut toate demersurile necesare pentru a scana tridimensional lucrarea şi pentru a o transpune în bronz, la turnătoria Tapio din CLuj-Napoca. În final statuia va avea 2,3 metri înălţime şi va fi amplasată în centrul oraşului Năsăud.
Asociaţia culturală „Grigore Bradea” şi-a dorit astfel să contribuie la dinamizarea unui spaţiu de importanţă strategică pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, să ofere publicului local, dar şi turiştilor, un obiectiv cultural şi turistic excepţional.

„Este vorba de monument inedit al sculpturii româneşti contemporane prin intermediul căruia ne-am dori pe de o parte să celebrăm opera unui artist bistriţean şi pe de altă parte să oferim şi o atracţie culturală şi turistică pentru toţi cei care vizitează Năsăudul, mai ales că Grigore Bradea şi-a început cariera didactică şi artistică exact în Năsăud, unde a fost profesor la Liceul Pedagogic în anii 70”, a mai subliniat Alexandru Bradea.

Proiectul se derulează cu sprijinul financiar al judeţului Bistriţa-Năsăud, prin programul de finanţare nerambursabilă din anul 2014.